Dün akşam iftar sofrasını hazırlarken bir önceki gün kalan yemeklerin az olduğunu farkettim .Açıkcası yeni yemek hazırlamayacaktım ama insan oruçluyken dayanamıyor.Bende kolay ve pratik ne yapabilirm derken bu tarif geldi aklıma.Hem kolay hem hızlıca yapabileceğiniz bir tarif.Ben farklı malzemeler de koydum umarım beğenirsiniz.
Malzemeler
2 orta boy patates
2 dal taze soğan
2-3 dal taze kekik
1 diş sarımsak
3 yumurta
1 yemek kaşığı un
tuz
sıvıyağ
servis için sarımsaklı yoğurt
Yapılışı
Önce patatesleri rendenin geniş tarafında rendeleyip suyunu iyice sıkın.Sonra ince ince doğradığınız taze soğan,kekik ve sarımsağı ekleyin En son yumurta ,un ve tuzunu ilave edin.Kızartmak için ben krep tavası tercih ediyorum ama normal tavadada yapabilirsiniz .Tavayı çok az yağlayın.Mücver harcını ince bir kat halinde yayın ve her iki tarafı kızarıncaya kadar pişirin.Mücver harcı bitinceye kadar aynı işlemi tekrar edin.
En son bıçak ile dörde dölün.Böyle yemesi daha kolay oluyor .Sarımsaklı yoğurt ile servis edin
AFİYET OLSUN
Aslında bu resmi yayınlama konusunda karar veremedim ama dayanamadım. Buda benim minik kuzu eren ve küçük eli .Daha ben fotoğrafı çekerken o sandalyeye tırmanmış amacına ulaşmak için minik ellerini mücverin üzerinde gezdiriyordu.Zaten sonra afiyetle alıp yedi.Ohh bal olsun kuzuma ....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder