5 Ağustos 2012 Pazar

SEBZELİ VE TAHILLI MERCİMEK ÇORBASI

Ramazan gelince hemen tarif kitaplarını elime alıp değişik çorba tarifleri arıyorum .Velhasıl çorba ramazanın ayrılmazı.Yemek olmasa bile o hep sofranın baştacı.Keremin benim büyük kuzu olur kendisi küçüklüğünden beri limon sıkılcak çorba diye tarif ettiği bir tarif vericem sizlere umarım beğenirsiniz Klasik mercimek çorbasının daha çok malzemeli olanı.Hem çocuklar için çok faydalı hemde ramazanda kolaylıkla yapıp yiyeceğiniz bir tarif.Şimdiden kolay gelsin.


                         


Malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 çay bardağı pilavlık  bulgur

1 çay bardağı sarı mercimek

1/2 çay bardağı pirinç

1 adet kuru soğan

1 adet havuç

1 adet sivri biber

1 adet kırmızı biber ( mutlaka ilave edin farkı tadında )

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı sıvı yağ

tuz,karabiber

Servis için limon

Yapılışı

Önce mercimekleri,bulguru ve pirinci bir kere sudan geçirip süzüyoruz.Daha sonra sebzeleri irice doğruyoruz.Bütün malzemeyi tencereye koyup tuzu ,karabiberi, yağı ekleyip tamamı yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Ben genelde düdüklü tencere kullanıyorum.Hem pratik oluyor hemde kısa sürede pişiyor.Pişen çorba harcımızı önce blendırdan sonra süzgeçten geçirip bol limonla servis ediyoruz.

AFİYET OLSUN 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder