Geçtiğimiz günlerde sadece fotoğrafını yayınladığım bu yemeğin aslında herkesin bildiği sadece sunumunun farklı olduğu tarifini veriyorum. Küçükken rahmetli ananeme gittiğimizde bunu bize hazırlar ve yoğurt üstünde sunardı.Yani bir nevi ondan öğrendiğim bi şey.Ne zaman yapsam hep o gelir aklıma.Keşke şimdi yaşasaydı da hayatımızın baş köşesinde otursaydık onu.
Malzemeler
1 patlıcan
1 kabak
2 tane orta boy patates
6-7 tane sivri biber ( ben acı tercih ediyorum )
2 tane domates
3-4 diş sarımsak
1 kase yoğurt
Kızartmak için sıvı yağ
Tuz
Yapılışı
Sebzeleri yıkayıp küp şeklinde doğruyoruz. Daha sonra kızartıyoruz.Sarımsakları ezip yoğurda ilave edip servis tabağımızın altına yayıyoruz.Domatesleri küp küp doğruyoruz. İçine yine doğradığımız sarımsakları ilave edip üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdiriyoruz.Sos kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz.Servis tabağına önce kızarttığımız sebzeleri koyuyoruz.Pişen sosuda gezdirdiğimizde yemeğimiz hazır olmuş oluyor.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder